Cambridge labyrinth escaperoom kubus

ID venture
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Secret box van Idventure

De Cluebox is een escape room in een handig formaat! De Cluebox is een hersenspel dat niet alleen veel puzzelplezier biedt, maar ook gebruikt kan worden als een unieke geschenkdoos. Je kan de doos namelijk openen, er een cadeautje in verstoppen en de doos weer sluiten. Je hebt geen geweld nodig om de cluebox op te lossen, enkel logisch nadenken volstaat.

Het verhaal achter Cambridge Labyrinth
In het begin van de 19e eeuw was er weinig vooruitgang in wetenschappelijke ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. Dit veranderde pas toen overal in het land Filosofische Verenigingen ontstonden waar mensen elkaar konden ontmoeten en luisteren naar gesprekken over de nieuwste ontdekkingen en uitvindingen. William Whewell van de Universiteit van Cambridge werd een van de oprichters van de Cambridge Philosophical Society. Dit veranderde de Engelse universiteiten in de wereldwijd toonaangevende centra voor wetenschappelijk onderzoek zoals we die nu kennen. De term "wetenschapper" bestond toen nog niet eens en werd pas in 1833 bedacht door William Whewell.
Er wordt gezegd dat er maar één vereiste was om lid te worden van de Philosophical Society - aspiranten hoefden alleen maar te slagen voor het toelatingsexamen door een mechanische doos te openen die de "Cambridge Maze" werd genoemd, uitgevonden door de wetenschapper William Whewell.

Nu heb je de kans om deze uitdaging aan te gaan, die voor veel uitvinders de eerste stap was naar de wereld van de wetenschap.

Zo werkt de Cluebox
Stap 1: Begin het puzzelavontuur en los de opdrachten een voor een op, totdat je in de doos kunt kijken.
Stap 2: Als je vastloopt, helpt de speciale website je met hints, die je ook kunt vinden in de instructies voor de Cluebox.
Stap 3: Aan het eind wacht je een verrassing en een kans om je naam te laten vereeuwigen op de Wall of Fame.
Stap 4: Na het openen van de Cluebox kun je hem gemakkelijk weer in elkaar zetten. Zo kan je hem doorgeven aan iemand anders.